ACTIVITATS  |  EXPOS  |  TALLERS  |  OUTDOORS  |  PIU RÀDIO          SERVEIS  | L'AGÈNCIA          CONCEPTE  |  PREMSA  |  CONTACTA          EL BARRI

 

FOTOGRAFIA
PALOMA MERCHAN _ del 17 de febrer al 21 de març

Títol
'BEDROOM CAPTURES'

Artista
PALOMA MERCHAN

Concepte
D’entrada, quan ens situem per primera vegada davant les fotografies d’aquesta artista, si fem un anàlisi de reconeixement, podríem afirmar que ens presenta diversos espais íntims. Ens introdueix en l’àmbit privat de persones que desconeixem absolutament i en tot cas ens hi aproximem a través del que ens suggereixen aquests individus i els entorns que habiten.

En una segona lectura, podem adonar-nos que Paloma Merchan, d’una manera subtil, defugint les afirmacions explícites, fàcils i evidents, ens fa partícips d’un fragment de vida d’un conjunt de dones que entenen el gènere o la identitat d’una manera diferent a la instaurada per la cultura dominant, heterosexual o normativa.

Ètnia, classe social o, en aquest cas, identitat i gènere, són estereotips, rols o patrons culturals, que fins ara es creien universals. Tanmateix, aquestes veritats pretesament incontrovertibles han estat qüestionades des dels seus fonaments. Les fotografies de Paloma Merchan inciten a la reflexió, des del moment que normes socials que creiem inamovibles són qüestionades per diferents sectors de la nostra societat que plantegen noves maneres de viure d’acord amb quelcom tant important com és el gènere. 

L’objectiu de l’autora és trencar els estereotips normatius mitjançant la documentació de noves realitats en aquest cas de persones que s’identifiquen amb la teoria o el moviment 'queer', persones que se situen fora d’allò que es considera convencional. Nous models de vida que s’afirmen i s’elaboren en processos de continuat, i què qüestionen tot allò identificable sota els paràmetres de normalitat / anormalitat.

A través d’aquestes fotografies advertim que la identitat resulta una percepció fluctuant i mòbil a través de la qual l’individu es manté en permanent construcció, fins al punt que els gèneres no estan supeditats a una única sexualitat.

Text: Antoni Jové

Inauguració
Dimecres 17 de FEBRER a partir de les 20:00 h.

[ +  info Paloma Merchan ]

 

 


niu : espai artístic   ::   almogàvers, 208 . 08018 Barcelona   ::  
info@niubcn.com   ::   93 356 88 11   ::   crèdits   ::   horari   ::   com arribar

______________________________________________________________________

Allotjament web gràcies a:

Niu forma part de:

Amb la col·laboració de: